Forside Generelt Glæd din psykisk syge ven med den perfekte jul

Glæd din psykisk syge ven med den perfekte jul

1714
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når man har en ven eller et familiemedlem som bliver ramt af en psykisksygdom, så er den bedste gave man kan give selvfølgelig venskab og forståelse. Og selvom en julegave eller en fødselsdagsgave ikke kan kurerer den psykisksyge, så kan en gave være en fysisk gestus som minder den syge om han/hun ikke alene. Nogen gange kan det dog være svært at vide, hvad man skal give, da en gave hurtigt kan ende med at være ubetydelig i sådan en situation.

Ingen specialbehandling

Hvis en god ven eller et familiemedlem pludselig bliver ramt af en psykisk sygdom som skizofreni, kan det ofte være svært at vide hvordan man skal være omkring ham/hun. Men i flere tilfælde vil det ikke gavne den syge, hvis man opføre sig meget anderledes. Dette skal man også tage med i overvejelserne, når man vælger en gave. Så selvom ens kammerat med skizofreni uden tvivl befinder sig en skrøbelig tilstand, kan det sende det forkerte signal, hvis man køber ham/hun en bamse eller noget lignende.

Søg hjælp

Ligesom at det gavner den psykisk syge at søge hjælp, kan det også hjælpe den pårørende. Hvis man står i en situation, hvor man ikke længere ved, hvordan man skal opføre sig omkring sin bedste ven, kan man nemt søge hjælp hos eksperter. Som pårørende har man uden tvivl en masse spørgsmål til den sygdom, som sin ven har fået. Psykiske sygdomme kan ofte være uhåndgribelige, for folk som aldrig har haft med det at gøre før. Hos eksperter vil man uden tvivl også kunne få hjælp til en god julegave, eller i hvert fald få at vide om man bare skal købe, hvad man vil have gjort, hvis han/hun var rask.

Vær sammen

Julen er en tid hvor familien og vennerne skal være sammen om at hygge og udføre alle de forskellige traditioner, som vi har i julemåneden. Og den bedste julegave som man kan give, uanset om man er psykisk syg eller ej er egentlig venskab og kærlighed.