DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er dyrt at tage til tandlægen, men ikke desto mindre er det et nødvendigt onde, som skal overstås.

Kan det egentlig forsvares moralsk at ønske sig en tur til tandlægen i julegave? Der findes rigtig mange ting, du kan ønske dig — men du skal huske at tænke på andre, når du ønsker dig noget.

Det er nemlig også sådan, at andre — dem der giver dig din julegave — skal føle glæde, når de giver dig den. Og det gør det måske nemmere at vælge noget at ønske dig.

Hvis du bare ønsker dig at få betalt dine regninger, eksempelvis tandlægeregningen, så er det ikke noget, gavegiveren får den største værdi ud af at give dig. Og det kan måske lyde egoistisk, at man skal føle glæde ved at give en gave, men ikke desto mindre er det altså sådan, det er.

Det er jo heller ikke én selv, der helt beslutter, om man har lyst til at give en gave i julen. Sådan er det bare.

Der er dog et men

Det handler ikke udelukkende om, hvorvidt personen, der giver gave, bliver glad for at give den. Det handler nemlig i høj grad, hvem den person er. Derfor er der altså nogle, du godt kan tillade dig at ønske dig at få betalt din tandlægeregning af. Det kunne være dine forældre.

Hvis du har en tandlægeregning til en tandlæge i København, eller hvor du nu bor, som du ikke har betalt, så kan det være en idé at ønske dig det af dine forældre. Det vil give dem tryghed at vide, at du ikke længere har en ubetalt regning.

Derfor bør du overveje, hvem der skal give dig gaven, før du ønsker den. For nogle vil måske se det som en fornærmelse, at du ønsker dig at få betalt tandlægeregningen, imens andre hellere end gerne vil opfylde lige netop dét ønske.