Forside Generelt Julefrokost med sin pynt

Julefrokost med sin pynt

487
0
DEL
julefrokost

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Nu nærmer vi os den tid på året, hvor invitationer på invitationer til diverse julearrangementer strømmer ind. Arbejde, familie og gamle bekendtskaber trækker i os fra alle sider og glæde blandes med travlhed i én stor julecocktail. Når det hele er overstået, sidder vi som regel tilbage med et stort smil på læben, en lidt større mave end tidligere på året og ikke mindst nye, dejlige minder fra årets højtid. Men hvor stammer denne vidunderlige festlighed overhovedet fra? I denne artikel kan du læse om julefrokostens oprindelse samt hvad der bør være på bordet til et af årets bedste traditioner.

Hvad skal der være på bordet?

Blandt jule bordpynt og snapseglas er der som regel et væld af retter der garanterer et løsere bælte sidst på aftenen. Men hvad skal et rigtigt julefrokostbord indeholde? Nogle deler maden op i flere omgange fra fisk til dessert. Andre kører med ét stort bord med en god blanding af både kolde-og varme retter – selvfølgelig med mormors klassiske frikadeller til. Derudover består de gængse retter som regel af en hjemmelavet leverpostej, sild i flere varianter og måske endda en saftig medister. Uanset hvad menuen står på, er det i dag kutyme at dække hyggeligt op til bords, for at skabe den helt rigtige julestemning. Hos DreamShop2u kan man for eksempel finde et stort udvalg af jule bordpynt, der med garanti sætter julehyggen ind.

Fra tradition til nutidens julefrokoster

De tidligste julefrokoster er set i 1940erne, men disse bestod blot af et lille glas og et stykke kransekage med chefen d. 24., inden man tog hjem og fejrede jul med familien. Først efter 1940erne var der tale om en faktisk julefrokost. I modsætning til i dag hvor man ofte finder sig selv skulle til en håndfuld af slagsen med både arbejde og familie, var det dengang normalt udelukkende at holde julefrokost med arbejdspladsen – tilmed dagen inden juleaften. I løbet af 60erne begyndte den klassiske julefrokost at minde mere om den, vi kender i dag med masser af snaps og festlig stemning. 

3 hurtige om vores julevaner

Selvom vi har mange traditioner i juletiden, er vores vaner i den grad også påvirkede af de kolde måneder og den hyggelige julestemning. For eksempel stiger danskerne forbrug af chokolade og kaffe betydeligt i julen. Mange håber tydeligvis også på et ægte julemirakel: Danskernes udgifter til Lotto stiger med næsten 20% i december måned!