Forside Generelt Lær mere om Danmark og landets små finurligheder

Lær mere om Danmark og landets små finurligheder

676
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vil du gerne udvide din paratviden? Eller ønsker du bare at lære mere om det skønne lille land vi bor i? Så er du havnet på den helt rigtige artikel, her kan du nemlig læse mere om relevante, sjove og finurlige emner. Så hvis du gerne vil blive klogere på Danmark eller lære nogle sjove facts, som du kan smide på bordet til næste middagsselskab, er du det helt rette sted. Du kan for eksempel lære Danmarks længste ord.

Danmarks længste ord

Selvom Danmark er et lille land, er det et land der har meget at byde på. Du kan for eksempel opleve en masse seværdigheder, der afspejler Danmark og landets historie. Du kan i vores lille land opleve alt til enhver smag, uanset om du ønsker oplevelser i vand, til lands eller i luften. Trække kulturen, naturen eller bylivet i dig, så kan du rundt omkring i landet finde lige det der passer dig.Hvis dit næste middagsselskab er før du får mulighed for at tage en tur rundt i det ganske land, så får du lige et forspring, på finurligheder du kan nævne, i denne artikel. Vidste du for eksempel at Danmarks længste ord på 51 bogstaver speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode, er godkendt af selve Guiness Rekordbog? Kunne du sige det i første forsøg eller skulle det lige læses et par gange? Det er da en meget sjov fact om Danmark, som dine venner og bekendte helt sikkert ikke kender til.

Vores højdepunkt

Selvom Danmark er et relativt fladt land så er Danmarks højeste punkt på 170,86 m, det højeste punkt finder du i Jylland og navnet er Møllehøj, som ligger i Skanderborg kommune. Mange tror at denne fornemme titel tilhøre Himmelbjerget, men der tager de altså fejl og du kan måske endda indgå et lille væddemål eller to med vennerne.