Forside Generelt Overvej levende julegaver en ekstra gang

Overvej levende julegaver en ekstra gang

802
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis du har børn i plagealderen, hvilket vil sige alt mellem 3 og 18 år, så er der en god sandsynlighed for at du er blevet bombarderet med ønsker om kæledyr til alverdens fødselsdage og juleaftener. Som barn kan man have med ud af at have et kæledyr, og man lærer en masse om ansvar og lignende. Men netop ansvar er også et essentielt ord i denne sammenhæng. At have ansvaret for et andet liv, er nemlig en stor ting, også selvom det bare er en hamster eller en hund.

Der er mange forældre der bukker under for presset og giver deres barn en hund, selvom de måske ikke selv synes, at det er en god ide. Her er det dog ret vigtigt at man som de voksne og fornuftige har overvejet meget grundigt hvad det vil sige, at have en hund. Det er nemlig forbundet med mange dejlige ting og gode stunder, men det ER også forbundet med en masse arbejde og besværligheder. Den skal luftes, den kan være ikke være alene i længere tid og den skal have mad. Alt sammen ting der kan være lidt svære at forholde sig til, hvis man er fem år. Hvad gør man, hvis barnet trods hvad de har lovet, ikke længere gider gå tur med hunden om morgenen og aftenen, så står man pludselig med det ansvar selv.

Der også forbundet en hel del økonomsike aspekter. Udover at man naturligvis skal købe hunden, så skal man købe hundemad, forsikring af hunden (som er lovpligtigt), dyrlægebesøg og lignende. Det er med andre ord en gave, der bliver ved med at koste og ikke kun lige når man køber den.

At købe en hund er ikke en dårlig ide, hvis man har sat sig ind i alting, men at give den i en gave, fordi dit barn misunder nogle venner eller veninder, fordi de har en – dét er en dårlig ide.