Forside Interiør Sådan finder du en god køkkenkniv

Sådan finder du en god køkkenkniv

643
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

En ung koks træning begynder med en god kniv. Det er hendes første og vigtigste udstyr, så længe hun laver mad. Hun er trænet til at holde det skarpt, holde det rent og holde det beskyttet, så hun kan stole på, at det fungerer godt.

Vi kan godt lide at tænke på madlavning som en kunst, og det kan være det efter nogen tid. Men først begynder det som en handel, og kniven er dit primære værktøj. Masser af mennesker vil gennemgå livet og aldrig opleve den ubesværede og præcise fornemmelse af en stor kokkekniv. Men for dem af os, der er livslange kokke, er gode knive bare et spørgsmål om tid, og når du først har brugt en, er der ingen tilbage. Du kan finde en masse gode knive hos knivblokken.

Stemplede knive

Knive er lavet af 2 grundlæggende metoder – stemplet eller smedet – hvilket er vigtigt at vide, fordi det er den primære faktor i enhver knivs omkostninger. Stemplede knive er normalt udelukkende maskinfremstillede og ofte ringere end smedede. Men der er nogle fremragende versioner tilgængelige, der kan prale af materialer af høj kvalitet, fulde tangs og godt designede klinger, der har en god kant. De kan endda poleres og slibes med hånden og har kvalitet, klinkede håndtag, men dette vil påvirke omkostningerne.

Smedede knive

Smedede knive fremstilles ved at opvarme eller endda smelte metal, indtil det kan omformes (eller formes) til et blad. Smedning kræver enten en ekspert håndværkers dygtighed eller højt specialiserede og automatiserede maskiner (og ofte tager det begge dele) at give et færdigt blad. En smedkniv er ofte bedre, lavet af premium-materialer og lettere at bruge. De er tungere end stemplede klinger, men fordi de er velafbalancerede, føler de sig ikke tungere. Eftersom hele klingen kan formes til at understøtte kanten, bør den også holde en kant længere.