Forside Generelt Hvor store julegaver kan man tillade at ønske sig?

Hvor store julegaver kan man tillade at ønske sig?

1611
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er snart jul, og det betyder, at der ikke er længe til, at du skal begynde at skrive din ønskeseddel. Det kan også være, at du allerede er begyndt på det. Uanset hvad, så er der god grund til, at du lægger et budget over, hvad du vil give andre – det kan du nemlig bruge til at estimere, hvor meget du selv kan ønske dig for.

Men hvor meget er det i grunden fair at ønske sig for, hvis man vil gøre sig forhåbninger om ikke at genere sine familiemedlemmer? Det forsøger vi at svare på her.

Ønsk for samme beløb, som du giver

Der er mange gode grunde til, at man ikke skal ønske sig for mere, end man selv giver. Det kan nemlig både virke arrogant, men du kan også komme til at såre folk, hvis du får et Blackstar plus pillefyr i gave, men selv har givet et par hjemmestrikkede sokker.

Derfor er første råd, at du skal se på, hvad du selv er villig til at smide efter en julegave, før du beslutter dig for, hvor meget du ønsker dig for.

Hvem ønsker du gaverne af?

Det er ikke alle, der skal give det samme i gave, for det er ikke alle, der har lige mange penge. Hvis du kender nogle, der ikke har penge, så kan du ikke tillade dig at ønske et eller andet, der bare er helt vildt dyrt af dem. Det siger næsten sig selv, men der er hvert år rigtig mange personer, der rent faktisk glemmer, at man ikke lige ønsker sig en dyr PlayStation af sine bedsteforældre, der ikke har andet end pensionen på kistebunden.

Hvad bruger du af råd, når du skal finde ud af, hvor meget den gave, du ønsker dig, må koste? Del dine huskeregler herunder, så andre kan få glæde af dem.